Opdrachtgever

SCO Delft en Gemeente Delft

Doelgroep/klant

Leerlingen en ouders in de wijk Buitenhof

Opdracht

Community School voor de wijk

Community School De Horizon is gesitueerd in een aandachtsbuurt in Delft. Kinderen uit deze wijk hebben vaak meer nodig om tot optimale ontwikkeling en ontplooiing te komen. Door meer samenhang in onderwijs en aanbod voor kinderen en ouders in de wijk te realiseren, wil zij de ontwikkelkansen van de kinderen vergroten. De opdracht was om binnen afzienbare tijd de ambities te vertalen naar een concreet plan van aanpak.

 
 
Actie

We hebben de Wisselwerker werkwijze voor het creëren en zichtbaar maken van publieke waarde ingezet. Samen met de kernpartners van de Community School hebben we in 3 maanden tijd de  gezamenlijke agenda vormgegeven en dit vertaald naar relevant aanbod, de sturing en rollen helder neergezet en de eerste projecten en activiteiten reeds in gang gezet.

Publiek waarde

Deze stappen hebben geleid tot een lokaal overwogen en breed gedragen agenda, verstevigde relatie met de omgeving en een aanbod dat beter aansluit op de specifieke behoeften van de leerlingen. Daarnaast is het sturen op en evalueren van de realisatie van de agenda mogelijk gemaakt en is er een start met de implementatie gemaakt. Zo ontstaat er een community-school die voortdurend vernieuwt, evalueert en leert om tegemoet te komen aan de behoeften van het kind.

Impact

5
Sectoren
247
Opgeleide professionals
247
Kinderen