Opdrachtgever

Diverse schoolbesturen

Doelgroep/klant

Schoolleiders primair -en voortgezet onderwijs

Opdracht

Learning community onderwijskundig leiderschap

In het onderwijs willen we een positief effect hebben op het leven van onze leerlingen. We willen hen een plek bieden waar zij gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Waar zij ondersteund worden in hun persoonsvorming en ontwikkeling tot zelfredzame burgers met toekomstbestendige competenties. Zodat zij een gelukkig leven kunnen leiden en een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Dat klinkt fantastisch. De sector zet stappen. Tegelijkertijd blijkt dat veel leiders stoeien met deze opgave. Hoe kom je van mooie ambities en woorden naar concrete daden met impact? Het vraagt nieuwe vaardigheden en een andere manier van denken. Gestructureerd en planmatig werken in de drukte van alle dag. Terwijl er allerlei regels zijn die het werk beïnvloeden. En omdat het spannend is; waar begin ik en hoe pak ik het aan?

 
 
Learning community onderwijskundig leiderschap

Wij geloven dat er een andere vorm van professionalisering nodig is waar leiders moderne vaardigheden ontwikkelen en leren om hun positie beter in te vullen. Daarom hebben wij de Leergemeenschap onderwijskundig leiderschap ontwikkeld. Het betreft een veilige en actiegerichte leeromgeving waarin collega’s met en van elkaar leren en werken aan hun eigen opdracht. Dit leidt tot enthousiasme, duurzame resultaten maar vooral veel leerplezier.

Zie ook onze brochure Leergemeenschaop onderwijskundig leiderschap: van woorden naar daden met impact!

Publieke waarde

In de leergemeenschap zet je de volgende stap in de ontwikkeling van je onderwijskundig leiderschap. Aan de hand van je eigen opdracht leer je omgaan met bovenstaande uitdaging en benut je de kansen die er liggen. Zodat je de waarde van je leiderschap vergroot en daadwerkelijk impact voor de leerlingen realiseert.

Impact

75
Bereikte instellingen
250
Opgeleide leiders
9500
Aantal leerlingen